Nem Jolly a No roxa áj dalszerzője a bíróság szerint

Forrás: Facebook

-

Elsőfokon úgy döntöttek, nem Jolly írta a dalt.


Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly évekig magát tüntette fel a No roxa áj című dal szerzőjeként. A bíróság azonban első fokon úgy döntött, a Jolly és Kis Grófo előadásában csúcsra ért dal eredetijét Dirnberger Tímea, vagyis Kamy szerezte, 2007-ben le is védette az Artisjusnál Cigánylány címmel.
Kamy engedélyezte korábban Jollynak, hogy felhasználja zenei alapját, azt azonban később sajátjaként jelölte meg az énekes, azt állította, azért, mert átdolgozta azt. A bírósági szakértők azonban megállapították, hogy az eredeti nótát sajátította ki magának, a két mű dallama, felépí­tése, zenei tempója, hangszerelése és hangneme is azonos. Csak a dallam mellékszólamában vannak apró különbségek – írta a Blikk.

A bíróság nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a mulatós királyt, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Az énekesnek a YouTube-ról is el kell távolítania a klipet.

Kamy még pénzhez is jut, ugyanis az Artisjustól kikért adatok alapján visszamenőleg is járnak neki a No roxa áj bevételei.

A döntés elsőfokú, így Jolly fellebbezhet az ítélet ellen.