Nem ítélték el az anyát a három éves gyereke előtt lelövő rendőrt

-


Családi vitához hívták ki a burlingtoni rendőrség egyik tagját, Jesse Hillt, de borzasztó katasztrófa lett a békítésből. Az eset még 2015 januárjában történt, ám az ügyben vizsgálatot végző Iowa Department of Criminal Investigation csak most hozta nyilvánosságra a rendőr személyes kamerájának felvételeit - írja a Daily Mail.

Autumn Steele és Gabriele nevű férje nem az első vitájukon voltak túl. A nőt aznap engedték ki a fogdából, ahová előző este zárták be, mert rátámadt a férjére. Mikor Hill megérkezett Gabriel épp a család három éves gyermekével távozott a házból, felesége üldözte, a fejét ütötte és azt kiabálta a rendőrnek, hogy "Nála van a gyerekem". A helyzetet súlyosbította, hogy a család német juhász kutyája is a ház előtt volt, morgott és a rendőr felé kapkodott. A katasztrófa 12 másodperc alatt következett be:A rendőr vallomása szerint a család német juhász kutyáját akarta lelőni, amely megpróbálta megharapni. Hill azonban megcsúszott a hóban, így az anyát lőtte le gyermeke szeme előtt. Autumn Steele-t a gyomrán találta a lövés, és a kórházba szállítás után meghalt.

A rendőrségi vizsgálat nem marasztalta el Hillt, a férfit az incidens óta visszahelyezték az aktív állományba. A család nem fogadja el a rendőrségi vizsgálat eredményét, az tervezik, hogy tovább pereskednek. A rendőrség azt már meg is ígérte, hogy a személyi kamera felvétele mellett a közeljövőben nyilvánosságra hozzák a rendőrautó fedélzeti kamerája által készített felvételt is.