Nem is loptak a konyhások a menzáról

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Tulajdonképpen egy zsák száraz kenyér miatt gyanúsították meg őket. Elég rosszul viselték.


Egy zsák száraz kenyér miatt hurcolták és alázták meg azokat a konyhásokat, akik lopási ügybe keveredtek a Károly Róbert Általános Iskolában – írja a Blikk. Az ügy kipattanásakor még arról volt szó, hogy az ott dolgozók raklapszám hordták el az ételt a menzás diákok elől, akik ezért éheztek. Végül kiderült, hogy csak egy zsák száraz kenyér volt a gyanúsítás alapja, és ezt egyébként is jó ideje rendszeresen elvitték a konyháról. Az ügyészség végül megszüntette ellenük a vizsgálatot.

Az érintett konyhások a Blikknek azt mondták, hogy a mai napig rettegnek. A rendőrség átkutatta a házukat, késő este jöttek értük, hogy bevigyék őket a kapitányságra.

A száraz kenyeret évek óta gyűjtik hetente egy zsákot elvittek, a kenyeret pedig a vadállatoknak adták. A lopási ügy fő gyanúsítottja a férfi volt, aki hetente egyszer elvitt a konyháról egy zsák, a gyerekek által már megrágott száraz kenyeret, ami egyébként ipari hulladék lenne, és az iskolának magának kellene gondoskodnia elszállításáról. B. Ignácot és a konyhásokat azzal gyanúsították, hogy „2007. január és 2015. szeptember között az iskolából heti rendszerességgel, általában pénteken, az összegyűlt száraz kenyeret a zsákokban eltulajdonították".