Nem is dolgozik már az ügyészségnek a milliomos sofőr

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Évek óta nem áll ügyészségi alkalmazásban a Quaestor-üggyel kapcsolatba hozott sofőr – olvasható a Legfőbb Ügyészség közleményében.


Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő pénteken azt mondta: az internetes N1 televízió honlapján megjelent egy riport, amely a csőd előtti nap kifizetési listájáról szól, és a politikus szerint azon szerepelhetnek „Fideszhez közeli emberek, cégek”. Arról is beszélt: felmerül, hogy az ügyészség egyik gépkocsivezetője strómanként vett ki közel 200 millió forintot.

Közleményében a Legfőbb Ügyészség kiemelte: valótlanul jelent meg a hírekben, hogy „az ügyészség egyik gépjárművezetője, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott, 200 milliót vehetett ki a cégből a Quaestor-csőd napján”. Az ügyészség közlése szerint a listán szereplők közül egy névazonosságot mutató személy valóban dolgozott gépjárművezetőként a Legfőbb Ügyészségen. Az ő munkaviszonya azonban – a hírekkel ellentétben – több mint 5 évvel ezelőtt megszűnt, és az illető azóta nem áll egyetlen ügyészi szervnél sem alkalmazásban – írták.