Nem igazolhatnak török játékost az orosz focicsapatok

-

A szankció a Törökország fölött lelőtt orosz vadászgép ügyére adott egyik válasz. Akinek érvényes szerződése van, az maradhat.


Vitalij Mutko sportminiszter az R-Sport orosz híroldalnak elmondta, már megkapták az orosz futballcsapatok azt az iránymutatást, amely megtiltja nekik, hogy a jövőben török futballistákat igazoljanak. A szankció a Törökország fölött lelőtt orosz vadászgép ügyében adott egyik válasz a sértett fél részéről.


Gökdeniz Karadeniz (pirosban) eddigi is egyedül volt torök focista az orosz élvonalban, és ez a jövőben is így lesz


„Ha bárki is török játékost akarna igazolni a téli időszakban, annak nem lesz lehetősége erre – mondta Mutko a híroldalnak. – Természetesen, akinek érvényes szerződése van, az maradhat, az ő szerződéseik nem lesznek felülvizsgálva. A jövőben viszont nem fognak idejönni.” Ez a kitétel az élvonalban csupán egyetlen játékos, a Rubin Kazanyban játszó Gökdeniz Karadeniz számára fontos.
A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a csapatok, amelyek a téli időszakra törökországi edzőtáborozást terveztek, jobban tennék, ha új úti cél után néznének. Ez az iránymutatás érzékenyen érint többek között olyan komoly klubokat, mint a Szpartak Moszkva, a Lokomotív Moszkva vagy a két krasznodari klub, az FK és a Kuban.
A tiltó határozat viszont nem érinti a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság létesítményein dolgozó török cégeket.