Nem hajlandó elárulni fizetését a Paralimpiai Bizottság elnöke

Fotó: MTI/MTVA / Kollányi Péter

-

Gömöri Zsolt maga kérte, hogy főállású elnök lehessen, drága bútorokat vásárolt az irodába, pedig az általa vezetett testület hatásköre jelentősen csökkent – írja a hvg.hu.


Sem fizetését, sem azt nem hajlandó elárulni a sajtónak Gömöri Zsolt, a magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, hogy cége, a Balaton Reál Ingatlanfejlesztő Kft. milyen kapcsolatban áll a bizottsággal. A hvg.hu kérdésére utóbbival kapcsolatban a Paralimpiai Bizottság sajtóosztálya csak annyit közölt, Gömöri Zsolt „a cégéről nyilvánosan elérhető adatokon túl nem szeretne nyilatkozni”.

Az elnök azt sem hajlandó elárulni, mennyi a havi fizetése, az Index másfél millió forintról ír. Az biztos, hogy a Paralimpiai Bizottság 61 millió forintos éves költségeiből 37,4 millió bérekre megy el, 24,2 millió forint pedig az iroda fenntartására.


Saját pénzügyeivel kapcsolatban nem szívesen beszél


A hvg.hu-nak Pásztory Dóra úszó paralimpiai bajnok azt mondta, miután Gömörit 2011-ben másodszor is elnökké választották, egyből drága bútorokat rendelt az irodájába, és egy alkalommal a sajtótitkárával üzent neki, hogy beszélni szeretne vele, ezek után Pásztory eldöntötte, hogy nem akar együtt dolgozni Gömörivel.

Az elnök egyébként megválasztása előtt maga kérte, hogy „megnövekedett feladatai miatt” főállásban végezhesse a testület vezetését, holott a 2012-es sporttörvény-módosítás nyomán a Paralimpiai Bizottság a Magyar Olimpiai Bizottság egyik tagozatává vált, így hatáskörei jelentősen csökkentek.

A Gömöri körüli furcsaságokat taglakó cikkben megszólal többek között Horváth Balázs, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke is, aki szerint Gömöri direkt ugrasztotta egymásnak a hallássérült sportolókat, hogy elérje a szövetség feloszlatását, és így a Paralimpiai Bizottság kapja a nekik járó állami támogatást.

További részletek a hvg.hu-n.