Nem gyújthat rá többet Simicska Lajos

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A vállalkozót az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben ápolják.


Egyelőre megfigyelésre tartják az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben Simicska Lajost - írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a vállalkozónak influenzája volt, elképzelhető, hogy ennek szövődményeként kapott hörghurutot, majd egy köhögőroham nyomán jött vér a tüdejéből. A Blikk szerint Simicska vasárnap már jobban volt, orvosai eltiltották a dohányzástól.


Nyerges Zsolt, a vállalkozó üzlettársa és barátja korábban úgy nyilatkozott, hogy Simicska Lajost még pénteken vitték kórházba, vírusfertőzés szövődménye miatt. Nyerges az Indexnek azt mondta, hogy "a barátom antibiotikumokat kap, ennek hatására már jobban van, egy órát tudtunk is beszélgetni. Érthető, hogy megijedtek, mert Lajos aktív életet él, szokatlan tőle a rosszullét. Az orvosok pár nap fekvést ajánlottak neki".

A Ripost viszont arról írt, hogy a vállalkozó életveszélyes állapotban van, és egy műtét esetén hosszabb időre kimaradna a cégbirodalma irányításából. Ez feszültséget szült a cégcsoporton belül, és ezt a helyzetet szerette volna enyhíteni Nyerges - írta a lap.

A Ripost egyébként Simicska Lajos megromlott egészségi állapotával hozta összefüggésbe a vállalkozó fiának a múlt heti kinevezését a médiabirodalma élére.