Nem ez lesz a kedvenc hétvégéje az évben

-

Eső, havas eső, hózápor, kedden már ónos eső lesz. Időjárás-jelentés.


A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken fokozatosan megvastagszik napközben a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, főleg északon; délutántól, estétől már egyre többfelé kezdődik esőzés. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10 és 16 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet - ez lesz a novemberi enyhe időszak utolsó napja.

Szombaton borult időre számíthatunk sokfelé esővel. Több helyen jelentős mennyiségű eső eshet. A szél már reggeltől északnyugatira fordul és erős marad. Továbbra is lehetnek viharos széllökések. Markáns lehűlés, erős hideghullám betörése várható: a hőmérséklet napközben semmit sem emelkedik, reggel és délután is 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk. Délutántól az északnyugati, nyugati magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat.

Vasárnap délelőtt borongós marad az idő és szórványosan valószínű havas eső, eső, hózápor.Kezdetben még erős lesz az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. 5-7 fok körül alakul már csak a maximum-hőmérséklet.

Hétfőn télies időre van kilátás fagyos reggellel és napközben is hűvös idővel. Eleinte lehet napsütés, majd felhősödés várható és elszórtan zápor, hózápor is kialakulhat.

Kedden borongós időre van kilátás elszórtan gyenge ónos esővel, esővel. Reggel országos fagy lesz, délután mindössze 1 és 6 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.