Nem ez lesz a kedvenc hetünk márciusban

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Sok lesz az eső, kevés lesz a napsütés. Jövő héten szinte végig borult időre számíthatunk.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé várható záporeső. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Az északi szél mérsékelt marad. Reggel 4 fok körül, délután 7 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden eleinte borongós idő lesz, néhol még kisebb zápor is kialakul. Napközben csökken a felhőzet, több helyen előbukkan a nap. Megélénkülhet az északnyugatira forduló szél. Reggel 3, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán a hajnali párásság megszűnése után gyengén felhős idő lesz néhány órás napsütéssel. A délelőtt folyamán ugyanis egyre több felhő sodródik hazánk térsége fölé. Néhol zápor is előfordul. A maximum 11 fok körül valószínű.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé van kilátás esőre, záporra. Az északnyugati, északi szél egyre többfelé megerősödik. A csapadékos idő hatására gyengül a nappali felmelegedés: csak 5 és 10 fok között várható a csúcsérték. Pénteken eleinte többfelé, majd szórványosan alakul ki újabb eső, záporeső. Délután már jelentősebben felszakadozhat a felhőtakaró. Erős marad a szél. 7 és 14 fok között alakulhat a hőmérséklet.