Nem érti az Együtt, miért áll a munka az Illatos úton

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A veszélyes hulladékot csütörtökön kezdték elszállítani, majd május 1-jére és a hétvégére hivatkozva abbahagyták a munkát. 2800 tonna hulladékot kell elvinni a Budapesti Vegyiművek telepéről.


Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy hétvégére felfüggesztették a veszélyes hulladék elszállítását a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről.

Baranyi Krisztina, az ellenzéki párt ferencvárosi önkormányzati képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott csütörtökön azt jelentette be, hogy azonnali intézkedésekre van szükség az Illatos úton, mert közvetlen veszély fenyeget. Érthetetlen, hogy pénteken már miért arról beszélt, hogy ünnepnapokon és a hétvégén senkit sem foglalkoztathatnak – mondta. „Ezek szerint a veszélyhelyzet ezekre a napokra nem vonatkozik” – fogalmazott Baranyi Krisztina, aki ugyanakkor örömét fejezte ki amiatt, hogy a veszélyes hulladékokat elszállítják a következő hónapokban.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el az Illatos úti telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan. Az 1,1 milliárd forintra becsült költségeket a Nemzetgazdasági Minisztériumnak kell megelőlegeznie, később pedig ez az összeg a felszámolás alatt álló vegyiművek vagyonából fedezhető – mondta.