Nem épít a Market stadiont Oroszországban

Fotó: Russia 2018 via Getty Images / Handout

-

Mint a cég a VS.hu-val közölte, semmilyen formában nem vesznek részt a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság beruházási munkálataiban. Úgy tűnik, Orbán Viktor korábbi bejelentésével szemben mégsem lesz magyar szereplője az oroszországi stadionépítéseknek.


Nem vesz részt oroszországi stadionépítésekben és nem is tárgyal ilyenekről a Market Zrt. – közölte lapunkkal a cég, miután megírtuk: a Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése szerint folyamatosan egyeztetnek az orosz féllel arról, hogy magyar cég(ek) is részt vehessenek a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság beruházásaiban, két egymástól független forrásból pedig úgy értesültünk, hogy a tetőszerkezetek építésével foglalkozó győri Grabo-Plan Kft., valamint a Market Zrt. lehetnek a befutók. (Úgy tudjuk, az erős referenciákkal rendelkező – a cég építette a bukaresti nemzeti stadion tetőszerkezetét is - Grabo-Plan végül azért maradt le a megbízásról, mert a kalinyingrádi stadion építése, amiben részt vehettek volna, jelentős késében van, így végül nem fedik majd be a lelátókat.)

Orbán Viktor még februárban, Vlagyimir Putyin budapesti látogatása után jelentette be, hogy magyar cég is beszállhat majd a stadionépítésekbe a kétoldalú tárgyalások eredményeképpen. A Marketnek a cégadatbázis szerint van egy kifejezetten Oroszországra „szakosodott" leányvállalata, a Market Oroszország Kft. is, ezek szerint ez a cég sem vállal szerepet semmilyen formában oroszországi stadionépítésben.