Nem emeltek vádat a 12 éves fiút lelövő rendőr ellen

-

Tavaly novemberben ölt meg egy clevelandi rendőr egy játékpisztollyal hadonászó gyereket.


Több mint egy évvel a halálos lövés után az esküdtszék úgy döntött, hogy elutasítja a vádat Timothy Loehmann ellen, aki kevesebb mint két másodperccel azután, hogy megérkezett a parkhoz 2014. november 22-én, tüzet nyitott a játékpisztollyal játszó 12 éves Timothy Rice-ra – írta a Guardian.


Loehmann társával, Frank Garmback szemben sem emelnek vádat, jelentette be Cuyahoga megye ügyésze, Timothy McGinty sajtótájékoztatóján.

McGinty szerint emberi hibák vezettek a gyilkossághoz, mégse történt bűncselekmény, ugyanis a felvételeken látszik ahogy a fiú előhúzza a fegyverét az övéből. Ezzel védekezett Loehmann is korábban, aki azt is hozzátette, hogy a fiú nem reagált arra a kérésükre, hogy tegye fel a kezét.

Rice családja szerint viszont nem lehetséges, hogy ennyi idő alatt még parancsokat is osztogatott volna a rendőr. Szerintük McGinty az ügyész is részrehajló volt.

A 12 éves fiú lelövése nem sokkal azelőtt történt, hogy a nagy felháborodást kiváltó, és civil mozgalmat elindító fergusoni esetben döntést hozott volna az esküdtszék.