Nem emberi, amit ez a bringás csinál

-

Új rekordot állított fel az ausztrál Adam Hansen azzal, hogy a vasárnap zárult Vuelta a Espanával sorozatban 13. nagy, háromhetes kerékpáros körversenyét teljesítette.


A 34 éves bringás a 2011-es Vueltával kezdte szériáját, aztán 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és idén is végigtekert a Giro d'Italián, a Tour de France-on és a Vueltán. A régi csúcsot a spanyol Bernardo Ruiz tartotta, aki 1958-ra megszakítás nélkül 12 háromhetes viadalt tudott befejezni.


„Büszke vagyok a teljesítményemre és arra, hogy meg tudtam dönteni a rekordot” – jegyezte meg Hansen, aki a mostani Vueltán 55. lett, közel kétórás hátrányban a győztes olasz Fabio Aruhoz képest. Eddig két szakaszgyőzelmet aratott, az egyiket 2013-ban a Girón, a másikat tavaly a Vueltán.


A 2013-as Giro-szakaszgyőzelem után


Kiemelte: a sorozat alatt számára a legkeményebb az idei Tour volt, mivel a rajt előtt sérüléssel bajlódott, de így is végig tudott menni az összes szakaszon. Hozzátette: a 2012-es Vuelta volt a legkimerítőbb, mert vele abban az évben fordult elő először, hogy mindhárom nagy versenyt teljesítette. „Meddig folytatom a sorozatot? Amíg le nem dőlök a bringáról” – mondta Hansen.