Szűk két hónap alatt 120 támadás a német menekültszállások ellen

-

Németországban az idén már118 atrocitás és erőszakos támadás érte a menedékkérők szállásait, köztük 17 gyújtogatás – közölte a szövetségi belügyminisztérium


112 esetet a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények közé sorolnak, 6 esetben pedig nem állapították meg, de nem is zárták ki a politikai motivációt.

A gyújtogatások mellett regisztráltak 27 erőszakos bűncselekményt, 43 rongálást és 31 úgynevezett propaganda-bűncselekményt is. Az utóbbi kategóriába tartozik például a tiltott önkényuralmi jelképek mázolása menedékkérőket befogadó intézmények falára.

A menekültellenes bűncselekmények területi megoszlása azt mutatja, hogy nem keletnémet sajátosságról, hanem az egész országot sújtó gondról van szó – mondta el a belügyminisztériumi szóvivő

Vasárnap Szászországban gyújtottak fel egy volt szállodát, amelybe hamarosan menedékkérők költöztek volna, a bámészkodók pedig megpróbálták megakadályozni a tűzoltókat abban, hogy eloltsák a tüzet. Csütörtökön pedig ugyancsak Szászországban tüntetők állták el egy menekülteket szállító busz útját, amely éppen az új lakókat szállította egy szállásra.