Nem dzsihadistákat fogott el a TEK

Forrás: police.hu

-

Terroristák helyett zavaros ideológiával rendelkező radikálisokra csaptak le.


Nem kötődnek muszlim radikálisokhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégi akciója során elfogottak - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai, zárt ülése után. Azt viszont több képviselő hangsúlyozta, hogy komoly volt a fenyegetettség.

Molnár Zsolt elmondta: Hajdu János, a TEK főigazgatója részletes tájékoztatást adott a hétvégi akcióról. A titoktartási kötelezettség és a nyomozás érdekeire tekintet mellett annyit lehet elmondani, hogy nem dzsihadisták fogtak el, nem a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet "magyarországi sejtjéről van szó". Zavaros ideológiával rendelkező radikálisokat fogtak el a TEK emberei.

Molnár Zsolt mellett Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke, valamint Szél Bernadett LMP-s, és Mirkóczki Ádám jobbikos képviselők is elmondták: az ügy részletei minősített adatok, s még tartanak az elemzések. Ugyanakkor azt megerősítették, hogy valós fenyegetettségen alapuló, komoly bűncselekményt akadályozott meg a TEK, s ezért valamennyien elismerésüket, köszönetüket fejezték ki a TEK-nek.