Nem dobálhatták a szerencsehozó pulykákat Spanyolországban

-

A bíróság szerint nem állatkínzás, az egyház viszont bezáratta annak a templomtoronynak a bejáratát, ahonnan a pulykát ledobják. Földi üldözést szerveztek helyette.


Elmaradt a szerencsehozó pulykadobás Spanyolországban, mivel az egyház bezáratta a Cazalilla településen található torony bejáratát.

A XIX. századra visszanyúló andalúziai népszokást, amely egész évre szerencséssé teszi azt, aki elkapja a pulykát, régóta próbálják megakadályozni állatvédők.

A jaéni bíróság két nappal ezelőtt elutasította azt a keresetet, amellyel a Pacma nevű szervezet akarta elérni az esemény betiltását. A bíró szerint a pulykadobálás nem állatkínzás, mivel a szárnyasok még soha sem sérültek meg, viszont ez a hagyomány fontos része a település kulturális és történelmi örökségének.

Miután a jaéni püspökség bezáratta a bejáratot, a szervezők nem a magasból dobtak le egy pulykát, hanem a földön engedtek el kettőt, és a helyiek, némi üldözés után elkaphatták őket. Az eseményt 15-20 állatvédő akarta megzavarni, de a csendőrség nem engedte őket a templomtér közelébe.