Direkt a fogyatékosokra vadásztak a terroristák a koncerten

Fotó: AFP / KENZO TRIBOUILLARD

-

Drámai beszámoló egy nőtől, akinek a karjai között halt meg egy brit férfi. A nő kórházban van, onnan nyilatkozott. A 128 halott között van román, belga, svéd állampolgár is, és a CNN szerint amerikaiak is haltak meg.


A 36 éves Nick Alexandert a barátnője szeme láttára lőtték le a Bataclan koncertteremben, a karjai között halt meg. A nő, Helen Wilson szintén megsérült, a kórházból mesélte el a drámai történetet a Telegraphnak. A nő azt mesélte, próbálta életben tartani a fiút, miközben a földön feküdtek, szájból-szájba lélegeztette.


"Amikor már nem vett levegőt, mondtam neki, mennyire szeretem. Ő volt életem szerelme."

A 49 éves New Orleans-i nő arról is beszámolt, a terroristák a kerekesszékeseket szemelték ki a koncerten, kifejezetten vadásztak rájuk. A mozgáskorlátozott nézőknek a koncerten külön részt biztosítottak, a merénylők odamentek és tüzet nyitottak.

A koncertteremben 5-6 fegyverest látott, akik elkezdték lőni az embereket.

David Cameron brit miniszterelnök korábban arról beszélt, fel kell készülni, hogy a terrortámadásnak brit áldozatai is vannak. Akkor még nem lehetett biztosan tudni, hogy a 36 éves férfi meghalt, csak találgatások voltak róla. Azt írták, hogy a férfi a Bataclanban dolgozott. A lapok szerint egy brit nő is megsérült a koncertteremben.

A sérültek között amerikaiak is vannak, a CNN halottakról is tud, de azt nem erősítették meg az amerikai hatóságok.

Az biztos, hogy legalább két belga, két román és egy svéd állampolgárt is lelőttek a támadó. A francia áldozatokról is egyre több minden derül ki: egyikük egy 23 éves lány volt, akit egy étteremben lőttek le, másikuk pedig bármixer volt a futballstadionban. Az AFP jelentése szerint egy tunéziai testvérpár is meghalt a támadásban, a két nő 34 és 35 éves volt. A két nő egy barátjuk születésnapját ünnepelte az egyik megtámadott helyszínen.

Sokan a Twitteren keresik eltűnt szerettüket, az erre létrehozott hashtag jelen pillanatban nem működik.

Magyar áldozat nincs.

Közben azonosították az egyik öngyilkos merénylőt, aki francia volt. A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.