Nem csak Budapesten, tizenhét másik városban is rossz a levegő

Fotó: MTI/Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán

-

Az elmúlt huszonnégy óra mérési adatai alapján a megfigyelt települések közül tizennégyben kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet – közölte Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala.


Az érintett települések: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Salgótarján, Eger, Győr, Tatabánya, Ajka, Veszprém, Dunaújváros, Pécs és Százhalombatta.

Budapest (ahol már el is rendelték a szmogriadót), Szeged, Szolnok, Vác és Sajószentpéter esetében az úgynevezett kisméretűrészecske-szennyezettség (szállópor-koncentráció) meghaladta a tájékoztatási küszöböt, egészségtelen minősítést kapott.

Az érintett településeken az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhatnak. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján szerda délután is a határérték feletti kisméretűrészecske-szennyezettség várható az érintett térségekben – közölte a tisztifőorvosi hivatal.


Az elmúlt 24 óra mérési adatai alapján a megfigyelt települések közül 14 városban (Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza,...

Szerző: Tisztiorvos2015. november 4.