Nem csak az Iszlám Államot, a kurdokat is bombázzák a törökök

-

Szíriai, és észak-iraki célpontokra is lőnek.


Mint azt tegnap mi is megírtuk, tegnap Törökország is elkezdte bombázni az Iszlám Állam szíriai pozícióit. Mára virradóra folytatták a harcot, de újabb célpontjaik is lettek: az észak-iraki kurd fegyveresek – írta a BBC.


A török kormány bejelentette, a bombázóik a Kurd Munkáspárt észak-iraki óvóhelyeit, bunkereit, raktárait és logisztikai központjait vették célpontba.

A török miniszterelnök, Ahmet Davutoglu azt i elmondta az Iszlám Állam elleni bombázások, csak egy része az ellenük felvett harcnak. Pénteken több száz embert tartóztattak le, akik az Iszlám Államot támogatták, igaz, a Kurd Munkáspárt több tagja is rendőrkézre került.

Ankara nagyon szeretne egyszerre végezni a két szervezettel, pedig teljesen másmilyenek, az Iszlám Állam egy terrorszervezet, a betiltott Kurd Munkáspárthoz közelálló Népi Demokratikus Párt 13 százaléknyi szavazatot kapott a júniusi szavazáson, ráadásul Törökországnak létezik egy komoly kurd kisebbsége is.

Törökország azután kötelezte el magát a harc mellett, hogy Suruc városában egy öngyilkos merénylő 32 embert megölt, a későbbiekben pedig a terroristák és a török katonák tüzet nyitottak egymásra a török-szír határon, amelyben egy katona életét vesztette.