Nem biztos, hogy újrázik a Jobbik egyik alelnöke

-

Szávay István az állami hírtelevíziónak adott interjújában cáfolta azokat a híreket, hogy radikális-nem radikális törésvonal keletkezett a pártban. Személy szerint ő még nem tudja, hogy megy vagy marad.


Szávay István még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért, erről a következő egy-két napban határoz majd. Az ellenzéki párt politikusa az M1 hétfő reggeli műsorában beszélt erről, azt mondta: nagy a dilemmája, mivel úgy érzi, a tagságnak komoly elvárásai vannak vele szemben; ugyanakkor nem ragaszkodik a pozíciójához.

Szávay István hangsúlyozta: nem lesz pártszakadás a Jobbikban, bár ennek sokan örülnének, "jobbról és balról", akik szét akarták és akarják verni a pártot. Ezt az örömöt azonban a jobbikosok semmiféleképpen nem adják meg senkinek, és nem veszélyeztetik a párt 2018-as választási győzelmét azzal, hogy engedik fokozódni a konfliktust.

A politikus beszélt arról is, hogy nem egy radikális-nem radikális törésvonal keletkezett a pártban, mint ahogyan ez több helyen megjelent. Arról sincs szó továbbá, hogy "egységes szárnyat" alkotna és "összeesküvést szőne" a többi, Vona Gábor pártelnök által nem támogatott alelnökkel.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a jelenlegi alelnökök közül - elnöki jogkörével élve - nem támogatja Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását. Döntését véglegesnek nevezte.