Nem bírtak magukkal: milliós jutalmakat kaptak a polgármesterek

Fotó: Thinkstock / Thinkstock

-

Ismét voltak olyan települések, ahol akár milliós jutalmat is kiosztott magának a helyi vezetés.


Jó lehet most Kőbányán városvezetőnek lenni: a három alpolgármester és a jegyző fejenként közel 1,6 millió forint jutalomban részesült - írja az átlászó.hu-ra hivatkozva a Blikk, hozzátéve, hogy az érintettek a pénz egy részét közérdekű célra használták fel.

Ezután a napilap megkérdezte valamennyi megyei jogú város és fővárosi kerület vezetését, hogy osztottak-e a jutalmat. A kérdés már csak azért is érdekes, mert a Fidesz pártvezetése évek óta kéri, ne vegyenek fel az év végén plusz pénzt, vagy ha mégis, azt költsék jótékony célra.

Ezt az utat követte Újbuda fideszes polgármestere, Hoffmann Tamás, aki 2,2 milliót tehetett volna zsebre, de a helyi sajtóosztály közlése szerint az összeget két óvodának utalta át. Nem voltak ennyire visszafogottak a kecskeméti vezetők, ott a két fideszes alpolgármester 441 és 882 ezer forintot vett fel, amit köszöntek szépen és meg is tartottak.

Persze nem csak a kormánypárti vezetők jártak jól, 335 ezer forint jutott Karácsony Gergelynek (PM) zugló polgármesternek és helyetteseinek is, míg a kispesti vezető, Gajda Péter (MSZP) 150 ezer, helyettesei 400 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

A Blikk megkérdezte a Fideszt is, hogy mit szólnak ahhoz, hogy újra kezd divatba jönni az év végi pénzosztás. A válasz szerint ez a városvezetők döntése, ám a vezető kormánypárt elvárná, hogy ne éljenek ezzel a lehetőséggel. „Utasítani erre senkit nem tudunk, de nyomatékosan kérjük, hogy ezt tartsák be” -írta a Fidesz sajtóirodája.