Nem bámészkodni mennek az Eb-re a magyarok ellenfelei

Fotó: MTI / Földi Imre

-

Egységükben és fizikai fölényükben látják a siker kulcsát a pénteken kezdődő franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő izlandiak.


A két szövetségi kapitány, Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrimsson a nyolcaddöntőbe jutást tűzte ki célul, Aron Gunnarsson csapatkapitány pedig kijelentette, nem az esélytelenek nyugalmával lépnek majd pályára.


Nem azért játszunk az Eb-n, hogy bámészkodjunk, és csodáljuk a sztárokat

– mondta Gunnarsson. Hozzátette: azért utaztak az Eb-re, hogy mérkőzéseket nyerjenek, és ha kihasználják a testi erejüket, akkor ez sikerülni is fog nekik.

Az angol másodosztályban szereplő Cardiff City légiósa bevallotta: technikai tudásban elmaradnak az ellenfelektől, de csapatként jól működnek együtt, taktikailag és fizikailag pedig felül tudnak kerekedni a riválisokon.


Gudjohnsen három évig volt a Barcelona játékosa


Az izlandi válogatottban komoly nemzetközi tapasztalattal csak a veterán, 37 éves Eidur Gudjohnsen rendelkezik, ő korábban Bajnokok Ligáját és spanyol bajnokságot nyert az FC Barcelonával, a Chelsea színeiben pedig két bajnoki címet szerzett a Premier League-ben.

Az izlandiak először jövő kedden, Portugália ellen játszanak, majd jövő szombaton a magyar válogatott lesz az ellenfelük. A csoportkör utolsó meccsét az osztrákok ellen vívják június 22-én.