Nem állnak meg a hackerek a házasságtörő társkeresőnél

Fotó: AFP / EVA HAMBACH

-

Az Ashley Madison után más oldalakat, vállalatokat, sőt politikusokat is kész megtámadni az a hacker csoport, amelyik közzétette a házasságtörő társkeresőre regisztráltak adatait. Legalábbis ezt írta a magát Impact Teamnek nevező csoport a Motherboard online magazinnak.


Minden céget, "amelyik 10 0milliós hasznot húz mások fájdalmából, titkokból és hazugságokból" kész meghackelni az a csoport, amely nyilvánosságra hozta az Ashley Madison adatbázisát. A cégek mellett korrupt politikusokat sem kímélnének, válaszolták e-mailben a Motherboard kérdéseire.


Az Ashley Madisonról egyébként hosszú ideig gyűjtötték az adatokat, az oldal egyáltalán nem volt biztonságos, írták a hackerek, akik az első, mintegy 10 GB-os adatcsomag után feltettek a webre egy második, mintegy 20 GB-os listát is, amely a cégek belső adatait tartalmazta. Az oldalnak világszerte kb. 32 millió regisztrált felhasználója van.

Az Impact Teamnél ott vannak még a társkeresőre regisztrálók fényképei, vagyis több tízezer fotó, néhány felhasználónak az oldalon keresztül küldött üzenetei, és az alkalmazottak belső levelezése is. A hackerek ugyanakkor azt írták: a képek egyharmada intim testrészekről készített fotó, ezeket nem fogják publikálni, ahogy az alkalmazottak levelezését sem - kivéve esetleg néhány vezetőét.

A társkeresőnek, amelynek a felhasználóiról már interaktív térkép, sőt e-mail kereső alkalmazás is készült, Budapesten is több mint 8000 regisztrált tagja van.