Nem állítják fel – töretlen a bizalom a gyömrői polgármesterben

Fotó: Blikk.hu / Blikk.hu

-

Egyhangú szavazással megerősítették posztján Gyömrő polgármesterét a keddi bizalmi szavazáson – mondta el Gyenes Levente a VS.hu-nak. A városvezető a sajtóban megjelent szexfotói miatt kérte a voksolást.


A Gyömrői Társaskör, a helyi Fidesz és KDNP kedden szólította fel Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből. A polgármester csütörtökre hívott össze rendkívüli testületi ülést. A 11 fős testületből 8-an egyébként a Gyenes Levente vezette Gyömrő 2000 Kör képviselői.   Érdekesség, hogy rajtuk kívül az egyetlen fideszes képviselő volt csak jelen az ülésen, aki szintén támogatta Gyenes Leventét a bizalmi szavazáson. Spatits Mikós szerint a Fidesz pont azért dolgozott és alkotott törvényeket az elmúlt években, hogy legyen mindenkinek joga saját intim szféráját távol tartani a nyilvánosságtól, még akkor is, ha az illető közszereplő, közéleti szereplő vagy csak egyszerűen ismert ember. Éppen ezért sajnálatát fejezte ki, hogy pont a jelenlegi gyömrői Fidesz vezetés próbál ebből politikai tőkét kovácsolni magának a független polgármesterrel szemben, az önkormányzati választások közeledtével.   Az ülésen a helyi jobbikos képviselő szabadsága miatt nem volt jelen, a kezdeményező Gyömrői Társaskör képviselője viszont indoklás nélkül nem jelent meg.   Az ülésen Gyenes Levente megismételte: soha nem fogyasztott drogot, és bár a képek valóban róla készültek, de szerinte manipulálták őket. Viszont az igazát semmivel nem tudja igazolni, mert a fényképekből csak egy példány készült, amelyek az öt éve ellopott laptopján voltak. "Nincs más választásom, tűröm, hogy most jónéhányan pucér fenekembe töröljék a piszkos cipőjüket" - fogalmazott Gyenes Levente.


Gyenes Levente a Blikk által a múlt héten közölt fotókon ruhátlanul szerepel meztelen nők társaságában. Az egyiken fehér port szippant fel az éjjeliszekrényről, a másikon egy hölgy szeméremdombjáról. Látható egy ágyhoz kötözött, bekötött szemű nő is, és megörökítették azt a pillanatot, amikor a polgármester egyikükhöz egy banánnal közelít.