Nem akarták lejáratni a szatmári ágyas pálinkát

Forrás: MTI / Balázs Attila

-

A kormányhivatal szerint az ital minősége nem megfelelő, ezért kellett levenni a polcokról.


A laboratórium által kiadott eredmény szerint a Szatmári ágyas szilvapálinka minősége nem megfelelő, súlyos íz- és illathibája van, ezért a termék visszahívása a „nem megfelelőség” miatt történt – mondta Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztályának vezetője. A pálinka ellenőrzése az éves monitoringterv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzés során történt, és nem a termék lejáratása volt a cél. Az érzékszervi vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma végezte – mondta Horváthné.

A laboratóriumi eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság fellebbezést nyújthatott be.

Szerdán jelentette be a Tesco, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását, a termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során.

A termék gyártója szerint „a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél”.