Nem akárhol találtak Buda-Cash-es százmilliókat

-

HÁTTÉR

Kedden ismét házkutatást tartottak a brókercég budai központjában, és más kapcsolódó cégeket is megszálltak a nyomozók. Az index.hu információi szerint az újabb házkutatás oka, hogy a rendőrség nemrég százmilliós nagyságrendben talált, elrejtett készpénzt a Buda-Cash egyik vezetőjének lakásán.


A lap szerint a pénzen kívül egy füzet is felbukkant a házkutatás során: ebben vezették évekre visszamenőleg a cég valós könyvelését. A nyomozók a füzet alapján most már pontosabban meg tudták határozni, mit kell még keresni a központi irodában.


Kedden Matolcsy György jegybank elnök Harangozó Tamás MSZP-s képviselőnek írt levelében kiemelte, hogy mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél.
A Fővárosi Főügyészség nemrég pedig azt közölte, hogy eddig a a nyomozó hatóság sikeres vagyonbiztosítási intézkedéseket tett a Buda-Cash ügyben. Ennek során mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont biztosítottak ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában. Figyelemmel arra, hogy az eddig feltárt összesített kárérték mintegy 62 milliárd forint, remény van arra, hogy az eljárás sikeres befejeződésével a károsultak kielégítést nyerjenek - közölték.