Nem akar lemondani Bienerth Gusztáv

-

Az úszószövetség elnökségének hat tagja viszont távozik. Az elnök nem tudja, hogy miért.


Az úszószövetség elnöke nem mond le, de ha az elnökségi tagok nem akarnak tovább dolgozni, azt elfogadja – írja az atv.hu. Az elnök a közgyűlést a Masters világbajnokság, illetve az indianapolisi ifi verseny után hívná össze.

Csütörtökön lemondott a Magyar Úszószövetség hat elnökségi tagja, köztük Cseh László, illetve Wladár Sándor olimpikonok. "Én vagyok a Magyar Úszószövetség elnöke. Igazság szerint nem is ismerem az okokat, hogy a hat elnökségi tag miért mondott le” – mondta Bienerth.

Wladár az ATV-nek azt mondta: hétfőn az elnökségi ülésén Bienerth személyét illetően „nem volt egyöntetű a megerősítés”, az elnök a keddi sajtótájékoztatóján „nem a teljes valóságot közölte az elnökségi ülésről". Bienerth szerint hétfőn nem bizalmi szavazás volt, hanem „annak az irányvonalnak a támogatásáról kértem az elnökség állásfoglalását, amit képviselek a megválasztásom óta”.

Bienerth szerint ezt az elnökséget ő örökölte és azért kért hétfőn állásfoglalást támogatottságáról, mert „mindenféle hír, pletyka” megjelent a világbajnokság előtt és a világbajnokság alatt is arról, hogy megingott benne a bizalom.