Nem akar képviselő lenni az LMP politikusa

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Már korábban eldöntötte a visszavonulását, most be is jelentette.


Kiszáll az LMP képviselője, Sallai Róbert Benedek 2018-ban már nem szeretne a Parlamentben ülni – jelentette be a politikus az Indexnek adott interjúban. Sallai azt mondta, józan mérlegelés után hozta meg a döntést.

"Tudom, hogy a termőföld privatizációja egy csomó embernek semmit nem jelent, de nekem ott szakadt el valami”. Szerinte egy ideje már úgy érzi, hogy “haza kellene menni, mert otthon összeomlik minden, amit korábban csináltam."

A képviselő azt mondta: már 2015-ben is úgy gondolta, hogy előbb vagy utóbb kiszáll a politikából. “Csak akkor még azt gondoltam, hogy van két világos út. Vagy piszkosul megerősödünk, vezető ellenzéki párt leszünk és akkor úgyis jönnek majd nálam sokkal alkalmasabbak, vagy tönkremegy az egész, és azért nem lesz értelme maradnom. Most mégis ott vagyok középen, ahogy az LMP is ott maradt középen. Nyilvánvalóan van társadalmi igény az LMP politikájára, sokan bíznak bennünk, de a kicsik között a legnagyobb szerep nekem kevés, és sajnos nem történt meg az áttörés. Talán később.”