Nem aggódik a kormányzati szigorítás miatt az Uber

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

„A kormány eddig is világossá tette, hogy a magyar emberek mellett áll, a magyar emberek pedig kifejezték igényüket, hogy szeretnék az Ubert használni” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője.


„Az Uber üzenete: Budapestet nem blokkolni, megbénítani kell, hanem mozgásba hozni” – mondta Fekete Zoltán, aki szerint egy nemrég végzett felmérés szerint a budapestiek 72 százaléka szeretné, hogy az Uber továbbra is működjön a városban, és 90 százalék feletti arányban kifejezetten elégedettek voltak a szolgáltatással.

Az Uber nem taxi, hiszen nincs diszpécserközpont, nincs droszt, nincs leintés sem – mondta Fekete, aki szerint az Uber-felhasználók 80 százaléka nem használt taxit korábban sem. A vezető ismét hangsúlyozta, amit a VS.hu-nak adott interjújában már megemlített: minden utas számlát kap az útról, a sofőrjeik csak vállalkozói adószámmal végezhetik a munkájukat, illetve minden út másfél milliárd forint értékben biztosítva van.

Az Uber korrekt, és meg akar felelni a szabályozásnak – hangsúlyozta Fekete, aki szerint mára már nincs olyan sofőrjük, akinek ne lenne meg a megfelelő engedélye, vagy ne lenne folyamatban az engedély beszerzése. Fekete elmondta azt is, hogy év végére 2000 sofőrre emelnék a mostani 1200-as létszámot.

Azzal kapcsolatban, hogy péntektől egy kormányrendelet értelmében el lehet venni az uberes autósok rendszámát, Fekete elmondta, hogy rendszeresen tárgyalnak a kormánnyal, és úgy érzi, van befogadó szándék arra, hogy az Uber megmaradhasson a piacon. „A rendszer holnap is működni fog, mi minden támogatást megadunk a sofőrjeinknek” – hangoztatta Fekete Zoltán, ám annak részleteiről, hogy milyen fajta támogatásra gondolt, már nem tért ki.

A magyarországi vezető elmondta azt is, hogy a mai nap folyamán eljuttatják a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőinek azt az online petíciót, amelyet 17 ezer budapesti írt alá.