Nem adnak több Viagrát a Köpcösnek a börtönben

Fotó: ANADOLU AGENCY / Daniel Cardenas

-

Joaquín „El Chapo” Guzmánt a felesége nem látogathatja már a börtönben, és Viagrát sem kap többet a világ legbefolyásosabb drogbárójának számító, becenevén „Köpcösként” ismert férfi. Ehelyett viszont olvashat egy csomót.


Egy mexikói kormányzati tisztviselő szerint Joaquín Guzmán, akit január óta ismét a legszigorúbb felügyelet alatt tartanak a mexikóvárosi börtönben, felszedett pár kilót a zárkájában, és csökkent a vérnyomása – írja a Guardian. Ennek talán az lehet az oka, hogy a drogbárónak jelentős mértékben korlátozták az eddigi, börtönön belüli életmódját. Mielőtt ugyanis júliusban a fegyintézetből megszökött volna, kilenc naponta eltölthetett néhány órát a hitvesével, amihez a börtön Viagrát is szolgáltatott. Most viszont már se hitvesi látogatás, se vágyfokozó nincsen.

Ehelyett rengeteg könyvvel próbálják őt kárpótolni: éppen a Don Quijotét olvassa, és hamarosan belefog Rick Warren önsegítő könyvébe is, a Céltudatos élet. Miért élek a Földön? című bestsellerbe.


A Köpcös tavaly nyáron szökött meg a mexikói börtönből, és januárban kapták el újra. Azóta még szigorúbban őrzik. A zárkáját például most úgy kamerázták be, hogy a kamerának nincs vakfoltja, és az ajtaja előtt két őr is figyeli őt. A napi ételadagjait pedig mindennap kutyával szagoltatják meg, nehogy méreg legyen benne.