Nem a Teréz körúti robbantás miatt voltak Bőnyön a rendőrök

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

A Nemzeti Nyomozó Iroda tisztjei önálló ügyben akartak házkutatást tartani Győrkös Istvánnál, aki egyiküket fejbe lőtte.


„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott nyomozás, amely során a házkutatásra sor került, nem a Teréz körúti robbantás ügye” – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség a VS.hu megkeresésére. Az ügyészség azt nem árulta el, milyen ügyben került képbe a bőnyi ház és tulajdonosa.

Korábban a sajtó arról írt, hogy a bőnyi házkutatás során a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának lehetséges kapcsolatait akarták feltérképezni.

A házkutatásra kiérkező rendőrökre a szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője, Győrkös István egy gépkarabélyból többször is rálőtt. Az egyik tisztet a fején találta el, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Társa viszonozta a tüzet, és a hasán sebesítette meg a lövöldözőt, aki elbarikádozta magát. Végül a helyszínre érkező terrorelhárítási egységek hozták ki a házból Győrköst, akit Győrben megműtöttek, csütörtökön pedig már át is szállítottak a tököli rabkórházba.