Nem a rendőri bántalmazástól halt meg a turai férfi

-

A rokonság azt állította, hogy megverték a rendőrök. Ellenük indul eljárás.


Bűncselekmény hiányában szüntette meg a Központi Nyomozó Főügyészség azt a büntetőeljárást, amelyet egy turai férfi állítólagos rendőri bántalmazása és halála miatt indított. A férfi tavaly júliusban bement egy ház kertjébe, és onnan a felszólítás ellenére sem távozott.

A rendőrök elfogták és megbilincselték a menekülni próbáló férfit. Mivel zavartan viselkedett, mentőt hívtak. A férfit kórházba vitték, de aznap este meghalt. Hozzátartozói feljelentést tettek, és azt állították, hogy a rendőrök megverték a férfit. Az elhunyt sógora azt is mondta, látta, hogy amint a rendőrök bántalmazzák a földön fekvő, megbilincselt sértettet.

A feljelentés alapján a KNYF nyomozást indított, és a tanúvallomások, orvos szakértői vélemények és helyszíni bizonyítás alapján egyértelmű, hogy a férfi halálát nem rendőri bántalmazás, hanem kábítószer okozta - mondta Nagy Andrea, a KNYF szóvivője. Az elhunyt előzőleg egy ismeretlen összetételű pszichoaktív anyagot fogyasztott, ami keringési és légzési elégtelenséget okozott.

Ezek után egy újabb eljárás indulhat: az ügyet a KNYF hamis vád gyanúja miatt áttette a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.