Nem a nő robbantott, de meghalt – állítja egy francia hírtévé

-

Egy férfi, nem pedig a 130 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga–marokkói Abdelhamid Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát a rendőrségi rajtaütésben Saint-Denis-ben – tudta meg pénteken az I-télé francia hírtelevízió.


A korábbi információk szerint a szerdai rajtaütés során önmagát felrobbantó terrorista Hasna Aitboulahcen volt, a párizsi merényleteket kitervelő Abdelhamid Abaaoud unokahúga – és rajtuk kívül még egy terroristanő halt meg az akció során.

A lakásban találtak egy táskát, benne Hasna Aitboulahcen nevére kiállított útlevéllel. Egy rendőrségi forrásra hivatkozó francia hírtelevízió értesülése szerint a nő tényleg a halottak között van, de nem ő robbantotta fel magát, hanem egy férfi, akinek a személyazonosságát még nem állapították meg.

A harmadik megölt feltételezett terrorista Abdelhamid Abaaoud. Ezt az ügyészség már korábban megerősítette.

A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.