Nekimentek a szurkolók a nagyot hibázó Bogdánnak, Klopp megvédte

Fotó: DPPI

-

Bogdán Ádám szerint hatalmasat hibázott a Watford elleni meccs első góljánál, Jürgen Klopp megvédte második számú kapusát, a szurkolók viszont nem kímélték a magyar válogatott focistát.


Bogdán Ádám a hétvégén először kezdett a Liverpoolban bajnoki meccsen, de a harmadik percben egy szögletnél kiejtette a labdát a kezéből, így gyorsan vezetést szerzett a Watford, amely végül 3-0-ra verte a Vörösöket.„Kiejtettem a labdát, pedig simán fogni kellett volna, ezzel nagy lélektani előnyhöz juttattam az ellenfelet – kezdte a Nemzeti Sportnak Bogdán. – Fault volt. Ugyanakkor tény, a játékvezetőnek takarásból nehéz volt megítélnie, nem hibáztatom, ahogyan magamat sem mentem fel, megelőzte ugyanis egy rettenetes hiba. Nehéz volt feldolgoznom, mert tudom, micsoda felelősség kapusnak lenni, hogy mennyire visszavetheti a csapatot egy ilyen gól, de tizenöt perc elteltével sikerült helyreráznom magam, és a srácok küzdeni akarását sem érheti kritika, ugyanakkor tény, nem játszottunk jól.”


A meccs összefoglalója:


A meccset követően Jürgen Klopp vezetőedzőt is arról kérdezték az újságírók, hogy mennyire írható a játékvezető és mennyire Bogdán számlájára az első gól. „Ádám megfogta a labdát, aztán kiejtette, de ismét megfogta, szerintem szabálytalan volt, ahogy odarúgtak neki.


Az első mozdulat nyilván az ő hibája, hiszen nem szabadott volna elejtenie a labdát, de a szabály egyszerű, utána a keze ismét ott volt a labdán, de ezt a játékvezető nem látta.

Hibázott a bíró, de mi még többet hibáztunk, nem az első bekapott gól volt a legnagyobb bajunk, hanem az, ahogy reagáltunk rá. Nem játszottunk jó focit, a Watford nagyon könnyen szerzett labdákat. A szünetben változtattunk egy kicsit a csapaton, sokkal jobban is játszottunk, gólokat lőhettünk volna, de mindenki láthatta, hogy ez nem jött össze, utána pedig nyilván bekaptuk a harmadikat is. A liverpooli időszakom legrosszabb pillanata ez a mostani.”


Azért volt hatalmas bravúrja is:


A szurkolók is megtalálták Bogdánt, olyanokat kommenteltek a hírek alá, hogy „Egy korai karácsonyi ajándék Bogdán Ádámtól, sárga és fekete szalaggal átkötve” vagy „Azt hittem, Mignolet-nál nincs rosszabb kapus a PL-ben, van”, egy másik drukker pedig a Liverpool tévéjének így fogalmazott: „A kapusaink egy rakás szarok.”


Nevetség tárgya is lett a magyar kapus:


Bogdán erre így reagált: „Az természetes, hogy amikor tizenegyeseket védtem a Ligakupában, a dicsérő jelzők sokasodtak, és az is az, hogy ilyenkor a szidalmak a hangosabbak. Tényleg rég volt, hogy ekkorát hibáztam, alighanem a lehető legrosszabbkor, de nincs más választásom, mint túllépni rajta és a munkába feledkezni.”

A Liverpool a következő fordulóban a szezon meglepetéscsapatát, az éllovas Leicester Cityt fogadja december 26-án.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!