Nekimentek a kommentelők Merkelnek

Fotó: MTI/EPA/DPA / GREGOR FISCHER

-

A facebookozók a német kancellárt tartják felelősnek a berlini merényletért.


Nem sokkal a 12 halálos áldozatot követelő berlini merénylet után feketére változtatta borítóképét Facebookján a német kancellár.

Angela Merkel oldalán sorra jelennek meg a felháborodott hozzászólások, moderálás nélkül hagyják a kommentelést az oldal kezelői. A legnépszerűbb megjegyzés kétezernél is több lájkot kapott, ebben azt írja a szerzője: „Egyetértek, egész Németországot feketének látom, feketének gyermekeink számára,


feketének látom a szabadságunkat és a jövőnket is. Ez még csak a kezdet, az iszlamista terror túlerőben lesz velünk szemben. Miközben csak nézzük a vezetés mérhetetlen naivitását.

Egy másik kommentelő szerint vér tapad Merkel kezéhez. A facebookozók közül sokan értenek egyet ezzel a véleménnyel, csaknem 1900 lájknál jár a hozzászólás.


Támadják, védik

Sokan kifogásolják, hogy a kancellár nem szólalt meg a történtek után. Nehezményezik, hogy miközben az egész világ részvétét fejezi ki, Merkel még nem állt ki a nyilvánosság elé. Úgy tartják, a kancellár nem mer az emberek szemébe nézni, és csak egy fekete borítóképre tellett tőle. Vannak, akik egyenesen Merkel felelősségre vonását követelik, és remélik, hogy bíróság elé állítják majd a politikust.

Akadnak védelmezői is a kancellárnak, több hozzászólás is szól arról, hogy a kancellár az egyetlen, aki megmentheti Németországot a további támadásoktól úgy, hogy közben a menekülteknek is emberi körülményeket biztosít.