Nehezen juthat be a közös listán a liberálisok elnöke

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

A szocialisták legfeljebb egyéni körzetében támogatnák Fodor Gábort.


Az MSZP elnöksége 12-1 arányban leszavazta, hogy Fodor Gábor befutó helyet kapjon az MSZP-Párbeszéd közös listáján – írja az atv.hu. A lap szocialista forrásokra hivatkozva azt írja, az egyetlen támogató szavazat Molnár Gyula pártelnök volt, ő javasolta Fodor szerepeltetését a közös listán. Az elnökség állítólag nem zárkózott el attól, hogy a liberálisok elnökét és Bősz Anettet az egyéni körzetükben támogatja, de erről nem született végleges döntés.

A testület az MSZP szombaton esedékes kongresszusát készítette elő. Azon döntenek a Párbeszéddel kötendő választási megállapodásról, várhatóan miniszterelnök-jelöltté választják Karácsony Gergelyt, véglegesítik a párt országos listáját és jóváhagyják a Tegyünk igazságot! című választási programot.

A párt országos választmánya pénteken tárgyal a listáról és a választási szövetségekről, várhatóan ott mondják ki a végső szót, amelyre aztán a szombati kongresszus tesz pecsétet.

Molnár javaslata szerint a Párbeszéd három helyet kapna a közös lista első 20 helye közül, ám állítólag nem biztos, hogy ebbe az MSZP vezető testületei belemennek.