Nehezen hitték el a győriek, hogy kiestek a BL-ből

Fotó: MTI/MTVA / Georgi Licovszki

-

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős búcsú után a Győri Audi ETO KC elnöke, Kelecsényi Ernő nyilvánosan köszönte meg a szurkolóknak a biztatást.


A klub honlapján elmondta: hittek benne, hogy a macedón Vardar Szkopje elleni idegenbeli, hatgólos vereség után is továbbjuthatnak a május 9-10-i budapesti Final Fourra. Kelecsényi hangsúlyozta: visszatekintve el kell ismerni, hogy egy jobb csapat győzte le őket. A visszavágón 27-27-es döntetlen született.


Az első órák, sőt napok nagyon nehezek voltak számunkra, hiszen realizálódott, hogy idei BL-álmaink nem teljesülhetnek. Mindezek ellenére maximálisan büszke vagyok a csapatra, mert küzdeni tudásáról, összetartásáról nemcsak a szombati mérkőzésen tett tanúbizonyságot, hanem az egész eddigi szezon során is

– mondta. A klubelnök kiemelte a hazai szurkolók egyedülálló hozzáállását is, fantasztikus, világszínvonalú hangulatot teremtettek a játékhoz. „A következő hetekben is alázattal dolgozunk tovább, hiszen fontos mérkőzések várnak még ránk a szezonban” – tette hozzá.

A Győr az NB I elődöntőjében az EHF Kupa elődöntőjében elvérzett Érddel találkozik. Az első összecsapás április 23-án lesz Győrben, a második felvonásnak április 28-án Érd ad otthont. Amennyiben szükséges, a harmadik meccsre április 30-án Győrben kerül sor.

Ambros Martín, a győriek vezetőedzője egyébként a Vardar elleni döntetlent követően kijelentette: azért kaptak ki, mert túl hamar vezettek a meccsen.