Nehéz napok éjszakái a klubelnöki irodákban

Fotó: Getty Images / Jason Miller

-

A sportban alapvetően a pályán dől el minden, de a küzdőtér mellett a klubvezetők bársonyszékei és tárgyalóasztalai is legalább annyira befolyásolják egy-egy csapat és játékos sorsát, mint a teljesítményük.


Az NBA-ben nyáron van a szabadügynök-piac, amikor a lejáró szerződésű játékosok új csapatot kereshetnek maguknak. Viszont miután a bajnokság közben februárig, a szezon nagyjából feléig a csapatok csereberélhetik a játékosokat, az All-Star-gála utáni hetek általában az átigazolási pletykáktól hangosak, az utolsó egy-két nap kész őrület. Ez idén is így volt, de most az olyan A-kategóriás szupersztárok, mint például Dwight Howard nem váltottak, hiába tippelték többen is erre. Nem jönnek ki ugyanis túl jól a Rockets alfahímjével, James Hardennel:


Az ideg...


A legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy a Cavaliers oszlopos tagját, Anderson Varejaót elcserélték egy háromcsapatos üzletben Portlandbe, ahol azonnal szerződést bontottak vele, és pont egykori csapatának 2015-ös döntőbeli ellenfeléhez, a Golden State Warriorshoz írt alá. Nem akárkiről beszélünk, 2004 óta folyamatosan Clevelandben szerepelt, 662-szer viselte tétmeccsen a Cavs mezét, és még Brazíliába is elvitte a társakat 2014-ben:


Innen minden szépnek tűnt


Azóta bemutatkozott a Warriorsban, és máris született egy vicces twitter-bejegyzés a témában, amivel a Cavaliers-nek és Lebron Jamesnak üzennek:


Amikor végre a világ legjobbja mellett játszhatsz


Jamesnek nincs baja azzal, hogy Oaklandbe költözött a mikrofonhajú center, és egykori csapattársai közül Tristan Thompson azt mondta, ha a Cavs megnyeri a bajnokságot, szerinte küldeni kell egy bajnoki gyűrűt a brazilnak is. Egyébként senki nem lepődne meg, ha a gesztus nélkül is szerezne egy gyűrűt idén…

Az NHL-ben kísértetiesen hasonló a szisztéma, ott még 3 nap van a zárásig, és persze jönnek szép számmal a hírek mindenhonnan. A legnagyobb név a listán a Carolina Hurricanes ásza, Eric Staal, akit sokan már más csapat szerelésében látnak.


Az NFL-ben március 9-én indul a szabadügynök-piac, így csúcsra van járatva a pletykaáradat. Az egyik kulcskérdés, hogy a Super Bowl-győztes Denver Broncos lejáró szerződésű játékosai maradnak-e Coloradóban. És persze még mindig nem dőlt el, mi lesz Peyton Manning sorsa, és talán ez is tényező. Azoknak, akiket a pletykaáradat jobban is érdekel, íme egy jó kis összefoglaló:

Egyébként a baseballról szóló Moneyball (Pénzcsináló) című film bemutatása óta tudjuk, hogy embert próbáló feladat elküldeni valakit egy csapattól, de még rosszabb leülni a vezetővel, és azt várni, mit fog mondani, hol kell új életet kezdeni, kikkel kell majd együtt játszani. Valahogyan így néz ki az, hogyan közlik egy profi játékossal, ha elcserélik, és hogy költöznie kell:


Muszáj? Muszáj.


Ez a videó a Hard Knocks című széria 2012-es szezonjából származik, amikor a Dolphins vezetői közlik Vontae Davisszel, hogy elcserélik az Indianapolis Coltsba. Ez még istenes helyzet, szezon előtt mondták meg neki, nem az évad közben kellett váltani.

A Sport1-en pénteken 20 órakor jelentkező Trash Talkban többek között az NBA, az NFL és az NHL átigazolási piacairól lesz szó. A műsorvezető, Szaniszló Csaba ezúttal Bencsics Márktól, Kangyal Balázstól és Tőrös Balázstól hallgatja meg a ligák legfrissebb sztorijait.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!