Nehéz ellenfelek a kézi BL-ben

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Pénteken kisorsolták a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjait.


A férfiaknál a legutóbb ezüstérmet szerző Veszprém a Barcelonával, míg a Szeged a címvédő Kielcével került azonos csoportba a Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán.

A nőknél a Győri Audi ETO KC az előző év bajnokával, a CSM Bucurestivel csap össze, mellettük még a dán FC Midtjylland és az orosz Rosztov Don szerepel majd a C csoportban. A Ferencváros az elmúlt idényben harmadik macedón Vardar Szkopje és az orosz Asztrahanocska mellett a 2. selejtezőcsoport győztesével került a B jelű négyesbe.


Férfi BL, csoportkör

A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), PSG (francia), Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), Schaffhausen (svájci), THW Kiel (német)
B csoport: Rhein-Neckar Löwen (német), Kielce (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), PPD Zagreb (horvát), Meskov Breszt (fehérorosz), MOL-PICK SZEGED, Celje (szlovén), Kristianstad (svéd)

C csoport: La Rioja (spanyol), Metalurg Szkopje (macedón), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég), az 1. selejtezőcsoport győztese
D csoport: HBC Nantes (francia), Tvis Holstebro (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Besiktas (török), Dinamo Bucuresti (román), a 2. selejtezőcsoport győztese


Női BL, főtábla

A csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Metz HB (francia), az 1. selejtezőcsoport győztese
B csoport: Vardar Szkopje (macedón), Asztrahanocska (orosz), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, a 2. selejtezőcsoport győztese
C csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSM Bucuresti (román), FC Midtjylland (dán), Rosztov Don (orosz)
D csoport: Larvik (norvég), Esbjerg (dán), IK Sävehof (svéd), a 3. selejtezőcsoport győztese