Néhány jótanács arról, hogyan ne vigye haza az influenzát

-

Egyre több az influenzás beteg, indul az országos influenzaellenes népegészségügyi kampány.


„Óvd akit szeretsz! Ne vidd haza az influenzát!” jelmondattal indul a negyedik influenzaellenes kampány, amely arra hívja fel a figyelmet, a betegség elkerülhető olyan alapvető lépésekkel, mint a kézmosás, az otthon fertőtlenítése és tisztán tartása és az immunerősítés vitaminpótlással.

Miután a fertőzés tömegben és zárt légtérben terjed a leggyorsabban, ezért fontos, hogy a tömegközlekedést használók figyeljenek oda a betegség megelőzésére.

A mostani kampány keretében a BKK, a BKV, a MÁV, a VOLÁNBUSZ és a Budapest Airport képviselője számolt be arról, a nagy közlekedési vállalatok milyen eszközökkel védekeznek az influenzafertőzés terjedése ellen - derült ki a kampányról szóló minisztériumi sajtóközleményből. A Budapest Airportnál kötelező - és egyben ingyenes - az influenza elleni védőoltás, az utasok figyelmét tájékoztató anyagokon hívják fel a személyes higiénia fontosságára. A Volánbusz sofőrjei és a BKV dolgozói kaphatnak ingyenes védőoltást.

A Volánbusz csaknem 200 járművet antimikrobiális bevonattal látott el, a sofőrök pedig influenzaszezonban, ugyanezt a fertőtlenítést elvégzik a BKV járművein is. A MÁV-nál is nagy hangsúlyt fektetnek a vonatok és vasútállomások tisztán tartására.