Negyvennél is több halott egy francia buszbalesetben

Fotó: AFP / JEAN-PIERRE MULLER

-

A buszon nyugdíjasok utaztak nyaralni. Eddig 8 túlélőről tudnak, a helyszínen hatvan tűzoltó dolgozott.


Legkevesebb 43-an meghaltak a dél-nyugat francia Libourne városánál történt buszbalesetben – írja a BBC. A sajtóhírek szerint a busz egy teherautóval ütközött. Mindkét jármű kigyulladt.

A buszon az első jelentések szerint többségében nyugdíjasok ültek, akik nyaralni indultak. A hatóságok szerint nyolcan élték túl az ütközést. Az AFP a tűzoltókra hivatkozva azt írja, hogy a teherautó vezetője is az áldozatok között van, a busz sofőrje azonban túlélte a balesetet.

A Russia Today azt írja, hogy 60 tűzoltó dolgozott a helyszínen. Az egyik közeli település, Puisseguin polgármestere, Xavier Sublett az együttérzésén túl azt is bejelentette, hogy készen állnak a sebesültek fogadására és ellátására.

Francois Hollande államfő a twitteren közölte, hogy azonnal összehívta a kormánya tagjait.
Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere jelezte, hogy elindult a helyszínre.

A BBC emlékeztet, hogy 1982 óta nem történt ilyen súlyos közúti szerencsétlenség Franciaországban, akkor 52-en haltak meg.Áder János köztársasági elnök részvéttáviratot küldött Hollande-nak a tragédia napján.


Francia videó a mentésről