Negyvenmilliós cigarettafogás egy kőbányai garázsban

-

Közel 31 000 doboz adójegy nélküli cigarettát és 184 kilogramm vágott dohányt találtak egy kőbányai garázsban Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei. Az ügyben orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.


A NAV munkatársai egy kőbányai garázs előtt álló furgont ellenőriztek, amelyről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, amely tele volt megpakolt gabonás zsákokkal és kartondobozokkal. A pénzügyőrök a zsákokban nejlontasakba csomagolt vágott dohányt, a kartondobozokban pedig cigarettát találtak.

A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni. A pénzügyőrök az adózatlan, összesen 4,4 millió forint értékű vágott dohányt, és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát lefoglalták és a bérlő ellen orgazdaság vétsége miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.