Négyórás erekciót okozó pók tojásai voltak a brit tescós banánon

-

A világon az egyik legerősebb méreggel rendelkező pók tojásait pillantotta meg egy bristoli anyuka a tescós banánon, amikor azt éppen oda akarta adni a kislányának. A peték a brazil vándorpókhoz tartoztak, amelynek a csípése fájdalmas, négyórás erekciót, de ami ennél rosszabb, halált is okozhat.


Az anya, Maria Layton azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy a férje vette a gyümölcsöt a Tescóban, de nem rögtön a bevásárlás után akarták megenni a banánt, úgyhogy az még egy teljes napig állt a polcon. Csak, amikor Layton a lányának nyújtotta át a gyümölcsöt, akkor vette észre a gubót rajta. A gubó nem volt más, mint sűrűn szövött pókháló, alatt akár több száz, még ki nem fejlődött kis pókkal. Elmondása szerint a többi banánon is voltak póktojások. Az anya a Google-ön nézett utána, hogy milyen állatnak a petéi lehetnek a gyümölcsön. Az ijedség akkor lett nagyobb, amikor kiderült, hogy egy halálos méreggel bíró pók tojásai, Layton pedig látta, hogy az egy napja álló banánon a gubó elkezdett szétnyílni. Azonnal berakta a banánt egy jól leragasztott dobozba, majd azt a hűtőbe, mert azt olvasta a neten, hogy a hideg megöli az állatokat.Aztán az apa azonnal felhívta a Tescót, beszámolt a gyilkos pók tojásairól, de ahelyett, hogy az áruház ügyfélszolgálatán bármi tanácsot adtak volna arra vonatkozólag, hogy ilyen esetben miként kell eljárni, megkérték a férfit, hogy vigye vissza az üzletbe a banánokat, és így a vonalkód leolvasása esetében megtérítik a gyümölcs árát. „Le voltam sokkolva, hogy nem vették észre, hogy az áru életveszélyes rám és a családomra nézve” – nyilatkozta a férfi.


Végül, miután a család megszabadult a banánoktól, a Tesco hivatalosan is elnézést kért, hogy ilyesmi megtörténhetett, és megígérték, hogy kivizsgálják, hogy kerülhettek a Costa Ricából importált banánok közé a póktojásokkal teli gyümölcsök is.


A brazil vándorpók az ismert pókfajok közül a legnagyobb adag mérget fecskendezi áldozatába. 1996-ig, amikor is a mérge ellen feltalálták az ellenszert, összesen 14 ember halálát okozta a csípése – legalábbis ennyiről tudnak. Azért hívják vándorpóknak, mert a többi pókhoz képest ez nem a szőtt hálóján mászik, és nem is a hálójával fogja el zsákmányát, hanem a talajon mozog, és éjszaka vadászik.