Négynapos hajtóvadászat után fogták el a gyerekgyilkost New Yorkban

-

A 23 éves férfi a barátnőjét, annak másfél éves gyerekét és saját négy hónapos kislányát késelte halálra. Egy átmeneti hajléktalanszállón éltek, amelyet a város be fog zárni.


Michael Sykes egy konyhakéssel ölte meg a 26 éves Rebeca Cutlert és a két kisgyereket. A nő harmadik lánya, a kétéves Miracle intenzív osztályon fekszik, állapota az orvosok szerint stabil. Az áldozatokra az átmeneti szálló takarítója talált rá. A nő testén több mint negyven késszúrás volt, Sykes a gyerekeket is többször megszúrta.

Sykes és Cutler között korábban nem volt családon belüli erőszak, de a férfi egy nappal korábban elvette a nő telefonját, mert azzal vádolta, hogy egy másik férfit hívogat.
A gyilkos utoljára egy biztonsági kamera felvételén tűnt fel szerdán, amikor a New York-i Staten Islanden kompra szállt. Felhívta az anyját, s azt mondta neki, hogy megölte a barátnőjét, és magával is végezni fog.

Nem sokkal a gyilkosság előtt a férfi egy közeli boltban üdítőt és édességet vásárolt. A bolt eladója szerint idegesnek tűnt, remegett a keze, és folyton hátranézett. A biztonsági kamerák tanúsága szerint szerda reggel, nem sokkal 9 óra előtt lépett be az átmeneti szállón a nő szobájába, majd négy perccel később távozott.

A szállodát az önkormányzat ideiglenes hajléktalanszállóként használta. A város polgármestere tudatta: bezárják a létesítményt, az ott lévő 28 családot máshol helyezik el, az ideiglenes szállások pedig napi 24 órás biztonsági felügyeletet kapnak.

Nagyjából 2600 New York-i hajléktalan, köztük 637 gyerek él abban a 41 szállodában, melyet átmeneti szállássá alakítottak. Körülbelül két hetet töltenek a szállásokon, míg a hatóságok állandó helyet nem találnak számukra. Egy hónapon belül ez már a harmadik késeléses gyilkosság volt New York átmeneti szállásain.