Négymilliárdot hozna a BL-csoportkör a Ferencvárosnak

Fotó: Getty Images / Laurence Griffiths

-

Az erkölcsi siker mellett a pénz is fontos tényező az európai kupaszereplés során, mondta Orosz Pál klubigazgató. Milliárdokról van szó.


A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert a Bajnokok Ligájába csoportkörébe kerülés önmagában négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek - vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért. Hozzátette: emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa Liga-csoportköréért is 2,4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár. A Fradi eddig egyetlen alkalommal, az 1995-96-os idényben jutott be a BL-főtáblájára, első magyar csapatként végrehajtva ezt a bravúrt.


Orosz Pál bízik benne, hogy a jelenlegi Fradi megismételheti a húsz évvel ezelőtti sikert


A vezérigazgató szerint a jelenlegi keret alkalmas a bajnokság megnyerésére, de szeretnék azt a télen mindenképpen megerősíteni. Elsősorban a belső csatár pozícióra, valamint a középpályára keresnek játékosokat. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy az Újpesttől elszenvedett decemberi vereség alkalmával is meglátszott, hogy mennyire hiányzott a csapatnak a mérkőzés legelején megsérült középcsatár, Böde Dániel, másfelől mivel a két középpályás, Gera Zoltán és Hajnal Tamás pályafutása is a végéhez közeledik, Orosz szerint előbb-utóbb meg kell találniuk az ő utódjaikat is.


A sportvezető úgy látja, hogy a norvégok elleni első Eb-pótselejtezőn gólt lőtt Kleinheisler László mentalitása alapján illene a jelenlegi Ferencvárosba, de hangsúlyozta, hogy a játékosnak vannak külföldi ajánlatai is, s mint mondta, „azokkal nem könnyű versenyezni”. Megerősítette, hogy a Hamburgnál profiskodó, de az ősszel kevés játéklehetőséget kapó Stieber Zoltán neve is szóba került a klubnál, ugyanakkor jelezte: külföldön is néznek szerződtethető játékosokat, s nagyon várják vissza a Lengyelországból hazatérő Holman Dávidot is.

Szombaton már Kubatov Gábor klubelnök is hosszan beszélt az FTC pénzügyi helyzetéről, és az elmúlt években elért eredményekről.