Négygólos rangadón ikszelt a Schalke és a Dortmund

-

A felek egy gól híján lekopírozták az őszi derbi eredményét, de ezúttal egy góllal kevesebb esett, így egyik csapat sem marad pont nélkül.


A Bundesligában játszott 88. Ruhr-vidéki derbi első 45 perce nem sok izgalmat hozott. Hazai oldalon Sanénak, a vendégek részéről pedig az először a kezdő csapatban helyet kapó amerikai Pulisicnak volt egy kisebb helyzete.

A második félidőben aztán felpörögtek a csapatok. A 49. percben Leitner tette le szépen a labdát Kagawának, a japán pedig gyönyörűen nyeste át a labdát a tizenhatos vonaláról a kint álló Fahrmann fölött.


Kagawa 0-1


Két perccel később Sané egyenlített, nyolc méterről vágott egy kipattanót a vendégek kapujába.


Sané 1-1


Öt perccel később egy gyengécske szabadrúgás után az egyszemélyes hazai sorfalon gellert kapó labda éppen Mathias Ginter fejére esett – 1-2. Az őszi dortmundi derbin, amit 3-2-re nyert a BVB ugyancsak Kagawa és Ginter voltak a sárga-fekete gólszerzők, ugyanebben a sorrendben.


Ginter 1-2


Most azonban nem lett 2-1 a vége. A 66. percben Huntelaar lépett ki egy indítással, és, ahogy beért a büntetőterületen belülre, hagyta, hogy Papasztatopulosz ráessen – tizenegyes, amit a sértett magabiztosan váltott gólra (ősszel ő szerezte mindkét vendégtalálatot).

Tuchel a második félidőben ráment a három pontra. Mikhtarjant már a szünetben beküldte Hummels helyett, majd az utolsó negyedórában a Bundesliga góllövőlistáját vezeti Aubameyang és Gündogani is pályára lépett. Az erőfeszítés azonban már csak helyzeteket eredményezett, gólt nem.

A Dortmund 67 ponttal áll második, a Schalke pedig 44 ponttal a 7. helyen áll.