Négygólos előnyben a Szeged a Kiel ellen

-

A remekül hajrázó MOL-Pick Szeged négy góllal győzött a vendég THW Kiel ellen a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.


Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 33-29 (16-14)

A Szeged a honlapján a „tavasz mérkőzésének” titulálta a Kiel elleni Bajnokok Ligája-csatát. A két együttes korábban négyszer találkozott egymással, egy győzelem és három vereség volt a mérleg szegedi szempontból. A hússzoros német bajnok az előző idény negyeddöntőjében előbb kikapott 31-29-re Szegeden, majd 31-23-ra győzött otthon, így bejutott a kölni Final Fourba. A Zebráknál két alapember, Wiencek és Toft Hansen sérülés miatt nem játszhatott.

Remekül kezdtek a Tisza-partiak, Ancsin vezetésével elléptek 3-1-re, miközben Sierra is bravúrral védett több alkalommal. Rendezte a sorait a Kiel és Duvnjak révén fordított. A hazaiak nyolc percig nem találtak be, de amikor sikerült megtörni a csendet, akkor viszont egy rövid fej-fej melletti haladás után parádés szakasz következett: 10-10 után 16-12-re ellépett a Pick, ám a félidő utolsó két találata a riválisé volt.

A fordulás után felzárkózott a játékot felgyorsító német csapat, amely a 39. percben egyenlített (20-20). Klein kiállítása alatt Balogh büntetőt rontott - ez már a harmadik kimaradt hétméteres volt - és fordított a Kiel. Az ex-veszprémi Vujin találataival tovább nőtt a különbség, emiatt 22-24-nél időt kért a sok hibával játszó Szeged vezetőedzője. Ez használt, ugyanis sorozatban három góllal válaszolt a Pick, erre pedig a németek kértek időt. Ezután az ő pillanataik következtek (51. perc, 26-27), miközben a csarnokban tapintani lehetett a feszültséget.

Ancsin váratlan, test mellől elengedett bombájával 28-28 lett az állás, majd ettől másoknak is megjött a lövőkedve. A hajrában Ancsin és Mindegía találatainak, valamint Sierra védéseinek köszönhetően sikerült négygólos győzelmet aratnia a Szegednek, amely az utolsó tíz percet 7-1-re nyerte. A nyolcaddöntő első felvonásain a hazai csapatok közül kizárólag a Szeged tudott nyerni.

A visszavágót jövő szerdán 18.30-kor rendezik Kielben. A párharc győztesére a címvédő spanyol Barcelona vár a negyeddöntőben.