Négyen megsérültek a müncheni lövöldözésben

Fotó: MTI/EPA / Marc Müller

-

Fejbe lőttek egy rendőrnőt egy müncheni pályaudvaron, a rendőrség azt mondta, nem terrortámadás történt.


Több lövés is dördült egy müncheni külvárosi pályaudvaron kedd reggel. Négy ember megsérült, egy rendőrnő kritikus állapotban van, akit a fején ért a találat. Két járókelő is súlyosan megsérült. Mindhármukat kórházba szállították, a rendőrnő életéért jelenleg is küzdenek. A 37 éves támadót letartóztatták.


Elvette a rendőr fegyverét

A pályaudvaron dulakodás tört ki néhány ember között, egyiküknél kés is volt. Mikor a rendőrök odamentek, a támadó elvette egyikük fegyverét, és legalább öt lövést adott le - az egyik fejbe találta a 26 éves rendőrnőt. A támadót is meglőtték, de ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség razziát indított egész Észak-Münchenben, főleg Unterföhring kerületben, ahol a pályaudvar is található. Azt mondták, nem terrortámadás történt, és a támadó letartóztatásával elmúlt a veszély.Az unterföhringi elővárosi vasútvonal a müncheni repülőtérre vezet.

Tavaly májusban egy késes támadó négy embert megkéselt a München melletti Grafing vasútállomáson. Egyikük később belehalt sérüléseibe. Bár a késelés közben azt kiáltozta, "Allahu Akbar!", kiderült, hogy semmilyen szélsőséges iszlám csoporthoz nem tartozott a mentálisan sérült, drogproblémákkal küzdő támadó.