Negyedmilliárdot keresett Voldemortné

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

A korrupciós ügy miatt felfüggesztett mentelmi jogú, fideszes Mengyi Roland feleségének cége negyedmilliárdos bevételre tett szert.


Mengyi Ramóna 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, és azóta valósággal szárnyal a cég - írja a Blikk. Az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft. már az alapítása évében 13 milliós nyereséget hozott, a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját: tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő tanácsadó cég. A cégbíróságra beadott tag-gyűlési jegyzőkönyvből nem derült ki, hogy Mengyi felesége hány milliós osztalékot vett ki a cégből, mert üresen hagyták az erről szóló a rubrikát

Az viszont biztos a cégpapírok szerint, hogy a kft. annyi pénzzel rendelkezik, mint egy uniós pénzzel kitömött szociális szövetkezet: a bankszámláján több mint negyedmilliárd forint, egész pontosan 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint pihent. Ennek ellenére a saját bevallása szerint ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég nem tűnik aktívnak. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házban például semmi sem jelzi azt, hogy itt található az Immosolutions Kft., noha a jogszabályok szerint fel kellene ezt tüntetni.
A szomszédok sem tudnak semmilyen cégről, Mengyi Ramónát pedig nagyon régen látták itt legutóbb, legalább egy évvel ezelőtt. Korábban, az előző házassága idején lakott itt ugyanis, azóta csak látogatóban fordul meg. A politikus felesége a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg a cégpapírok szerint, alig ötven méterre a miniszterelnök reziden­ciájaként újjáépülő egykori karmelita kolostortól. A lap kereste Mengyi Rolandot, hogy mit tud felesége cégéről, és van-e szerepe a sikeres működésében, de a politikus nem reagált.