Negyedik lett a női párbajtőrcsapat

Fotó: MTI/EPA / Szergej Ilnyickij

-

A negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a lengyelországi vívó Európa-bajnokságon, Torunban.


A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna összeállítású együttes fölényes győzelemmel kezdett a németek ellen, majd a negyeddöntőben, már sokkal szorosabb mérkőzésen egyetlen tussal verte az oroszokat. Az első három asszó után még az ellenfél vezetett, onnantól viszont már a magyaroknál volt az előny.


Az elődöntőben sokáig egyik csapat sem tudott ellépni, a kilencedik párharcra azonban az észtek kerültek kedvezőbb helyzetbe azzal, hogy 28-25-re vezettek. Szász megpróbált felzárkózni Irina Embrichhel szemben, de nem volt könnyű dolga, és nem is sikerült neki a fordítás a tapasztalt és türelmes ellenféllel szemben.


Szásznak sem sikerült a fordítás az észtek ellen


A bronzéremért a románokkal kellett vívni. A taktikai csatát hozó mérkőzésen kevés találat esett az első nyolc párban, Szász és Simona Gherman 16-15-ös román vezetésnél kezdte meg a kilencedik asszót. Bő egy perc "tapogatózás" után a román vívó adott két találatot, innentől kezdve pedig Szász "futott az eredmény után". Próbált támadni, de Gherman rendre pontosabb volt, így fokozatosan nőtt a különbség.


A magyar csapat ezzel negyedikként fejezte be szereplését a 15 válogatottat felvonultató mezőnyben.

Női párbajtőrben nem lesz magyar csapat az olimpián, egyéniben pedig Szász Emese léphet majd pástra Rióban.